Пожар во иранското пристаниште Бушер

– На најмалу седум бродови во иранското пристаниште Бушер изби пожар, јавија денеска иранските медиуми.

Во пожарот никој не е попвреден.

Од крајот на јуни во близина на ирански воени, нуклеарни и индустриски постројки се случија неколку експлозии и пожари.

Back to top button
Close