Пратеници бараат македонскиот и руски амбaсадор да не бидат поканети на конститутивната седница на бугарскиот парламент

Покрај руската дипломатка Елеонора Митрофанова, пратениците прашаа и дали и претставникот на Северна Македонија треба да влезе во Народното собрание на свечената средба што ќе го отвори 48-то Национално собрание откако како што велат тие „нашата национална химна беше исвиркана на фудбалски натпревар во Скопје“.

Пред да се конституира парламентот и да се создадат пратеничките групи, се е во рацете на администрацијата на Народното собрание, коментира Росен Костурков, од „Продолжуваме со промената“.

 Денеска на иницијатива на Демократска Бугарија ќе има нова средба на која ќе се допрецизира ставот на Митрофанова и амбасадорот на РСМ.

Единствена тема за која досега немаше несогласувања е доделувањето на одделенски станови на пратениците, коментира учесник на средбата.

Back to top button
Close