Пребројани 99% од гласовите во Куманово – Димитрирвски во благо водство пред Илиевски

Државната изборна комисија преброја 99.88% од гласовите во Куманово, каде независниот кандидат Максим Димитриевски освои најголем број од гласовите, односно 15.151.

Кандидатот на СДСМ, Оливер Илиевски е веднаш зад него со 15.098 гласови, додека кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ Тони Михајловски освои 8.567 отсто од гласовите во Куманово.

Back to top button
Close