Председателот на ФФМ не дозолил средба на премиерот со репрезентативците

Председателот на фудбалската федерација не дозволил премиерот Заев да оствари средба со фудбалерите на нашата репрезентација откри вечерва премиерот Заев на интервју за ТВ Клан. Фудбалерите ме поканија да се сретнеме јас со задоволство прифатив но председателот на ФФМ гопсподинот Мети не дозволи средба ни во просториите на федерацијата ниту во ресторан. Сепак јас и фудбалерите деновиве ке се сретнеме и веке ги поканив таа средба да биде во владата. Јас немам ништо против председателот Мети но тој требе да ги почитува законите кој и како избираат раководство на федерацијата и затоа пред некој ден изјавив дека фудбалската федерација е заробена од актуелниот председател. Неможе раководството да го бираат делегати од општински фудбалски организации а да не го прават тоа членовите на фудбалските клубови. Јас само упатив апел челниците од ФФМ да го почитуваат законот а не да работат на своја рака. Лично немам ништо против председателот Мети,нити го сакам неговото место нити имам некој свој за таа позиција,едноставно еве и од овде повикувам да се почитуваат законите.

Можеби ќе ве интересира
Close
Back to top button
Close