Председателот на ФИФА направил селфи крај ковчегот со Пеле. Јавноста критикува, тој се брани дека семејството на Пеле побарале

Претседателот на ФИФА, Џани Инфантино, одговори на критиките откако направи селфи покрај ковчегот на Пеле

.

Вознемирен сум откако ме известија дека некои луѓе ме критикуваат за правење селфи и фотографии на церемонијата. Сакам да појаснам дека за мене беше чест што соиграчите и членовите на семејството на големиот Пеле од мене побараа фотографија. Што се однесува до селфито, ме замолија да се фотографираме заедно, но не знаев како да го направам тоа. Затоа, му го зедов телефонот на еден од нив и не сликав сите за него. Доколку бидам критикуван затоа што му помогнам на блиските на Пеле, со задоволство ќе ги прифатам критиките и ќе продолжам да им помагам, на секој начин што можам, напиша Инфатино.

Back to top button
Close