Премиера на краткометражниот филм „Синиот час“ на Синедејс

Во рамки на фестивалот на европски филм „Синедејс“ вечерва во МКЦ парк кино ќе се одржи премиера на краткометражниот игран филм „Синиот час” по сценарио и во режија на Ана Јакимска.

„Синиот час” е копродукција на Кавал филм од Скопје со Круг филм и Филмс за нас. Филмот е финансиски поддржан од Агенцијата за филм.

Улогите ги толкуваат Наташа Петровиќ, Жаклина Стевковска, Дарко Набаков и Тамара Ристоска. Директор на фотографија е Дејан Димески, сценограф – Симо Бранов, монтажер – Горјан Атанасов, дизајнер на звук – Игор Поповски, композитор – Тони Китановски, костимограф – Жаклина Крстевска и шминкер – Жанета Димитриевска.

Продуцент е Роберт Јазаџиски, а копродуценти се Дејан Крајчевски и Павлина Проевска.

 

 

 

Можеби ќе ве интересира
Close
Back to top button
Close