Премиерот Ковачевски нема да оди во Киев заедно со Рама и Абазовиќ

Од Владата на РСМ за ТВ21 велат дека не ја прифаќа премиерот поканата на премиерот на Црна Гора за посета на Киев поради набиената агенда.

„Покана за посета за која прашувате а која е иницирана од украинскиот претседател Зеленски се однесува на период кој во агендата на премиерот е исклучително интензивен и поради неможност истата да се измени, за жал не бевме во можност позитивно да одговориме“, велат од Владата.

Loading…

Од таму додаваат дека „Нашата поддршка за Украина и храбриот украински народ е недвосмислена и безрезервна. Благодарни сме на поканата за посета за која веруваме дека наскоро ќе биде реализирана“.

Back to top button
Close