Премиерот на Непал му го честиташе на неговиот индиски колега Денот на независноста

Оли телефонски го повикал Моди по повод Денот на независноста на Индија и му честиташе на неодамнешниот избор на Индија за непостојана членка на Советот за безбедност на Обединетите нации, соопшти индиското Министерство за надворешни работи.

За време на разговорот, Моди се потсетил на цивилизациските и културните врски што ги споделуваат Индија и Непал, додаде Министерството.

Индија денеска ја слави 75-годишнината од својата независност од британското владеење.

Back to top button
Close