Претседателката на Антикорупциска прашува: Како пратениците се истовремено и министри?

Како е можно пратениците истовремено да се и министри. Ако е така, тогаш тие не треба да бидат дел од листите за пратеници, праша на денешната прес конференција, претседателката на Државната комисија за спречување на корупција, Билјана Ивановска.

„Ако може да бидат дел од пратеничката листа, тогаш треба да се изрегулира кога ќе престане министерскиот мандат. И не треба да примаат две плати“, вели Ивановска.

Back to top button
Close