Претседателот на Европската енергетска заедница доаѓа во Македонија

Во четврток во Скопје доаѓа првиот човек на Европската енергетска заедница Јанез Копач, дознава ТВ 24.

Првиот човек на ЕЕЗ Копач, ќе оствари средби со енергетските власти во земјава, а со претседателот на Регулаторна комисија. Марко Бислимовски предвидена е заедничка прес конференција.

Копач доаѓа во Македонија два дена откако владата прогласи 30 дневна кризна енергетска состојба и одлучи да вбризга 65 милиони евра во енергетските компании.

Back to top button
Close