Претседателот Пендаровски со годишно обраќање во Собранието

Македонскиот Претседател Стево Пендаровски денеска напладне ќе има годишно обраќање во Собранието.

Обраќањето на шефот на државата е согласно член 85 став 1 од Уставот, во кое ги известува пратениците за прашања од негова надлежност и е единствена точка на дневниот ред на 134. собраниска седница.

Обраќањето на Пендаровски во Парламентот е последно во неговиот мандат.

По обраќањето на Пендаровски, доколку во Парламентот има кворум, би можеле да се одржат продолженија на седници за кои има услови за тоа

Back to top button
Close