Презакажана седницата на ДИК

Државната изборна комисија ја презакажа седницата што требаше да почне во 14:30 часот. Во известувањето од прес-службата на ДИК не се посочува причината за презакажувањето, туку само дека јавноста навремено ќе биде информирана за новиот термин.

ДИК, според владината уредба со законска сила за прашања поврзани со изборите за пратеници во Собранието, треба да продолжи со организација на изборниот процес, да го подготви и објави ревидираниот Роковник.

По распишувањето на изборите на 15 јули, ДИК треба да ги преземе и сите останати технички и административни активности за подготовка на преостанатите изборни дејствија, согласно Изборниот законик и владината уредба.

Можеби ќе ве интересира
Close
Back to top button
Close