Проф. д-р Даниловски: Да ги испочитуваме мерките, да се воздржиме во егоизми

„Ние не сме Германија, кога тие вложуваа во единици за интензивна нега, од ЕУ им замеруваа зошто вложуваа толку многу во тоа. Затоа сега се комотни. Но и покрај тоа воведуваат рестрикции затоа што размислуваат 100 чекори понапред. Тоа е разликата од нашиот систем.

Иако ние имаме огранични можности, јуначки се носиме со предизвикот. Ентузијастот на нашите доктори е голем и затоа не ни умираат луѓе по ходници. Со легла нема да имаме проблем. Единствено останува ние како граѓани да помогнеме и во епилогот на ова планетарно искушение. Крајот на приказната се гледа, да се воздржиме во егоизми, со што помалку солзи да стигнеме до крајот.

Половина од нашата нација е во контакт со вирусот, и без вакцините, да ги испочитуваме мерките. Да го задржиме здивор, да сопре се, за да сопре и болката“ – рече проф. д-р Драган Даниловски во Студио 10 на ТВ24.

Back to top button
Close