Произведeни 12.797 MWh електрична енергија, целосно задоволени потребите на домаќинствата и малите потрошувачи


АД ЕСМ на 03.12.2022 година произведe 12.797 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, соопштија денеска од владината прес-служба.

Во Термоелектраните произведени се 8.472 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.325 MWh.

– Во изминатото деноноќие преку ЕСМ Продажба набавени се 3.940 MWh електрична енергија. Тоа е електрична енергија наменета за болници, градинки, училишта, јавни претпријатија, капацитети од прехранбената индустрија и објекти од виталната инфраструктура во државата, се појаснува во соопштението.

Се додава дека податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 03.12.2022 година.

Back to top button
Close