Протестен марш против војната во Украина


;Здружението на Украинците во земјава „Лесја Украинкаденеска ќе организира протестен марш против „војната и безграничната суровост од страната на Русија кон Украина“. 

Здружението ги повика сите граѓани да се приклучат на протестот и да го изразат својот револт.< Маршот ќе започне кај споменикот „Воинот на коњ“ на Плоштадот Македонија во 14.00 часот. 

Back to top button
Close