Противпожарните екипи на терен во Битола и Прилеп каде беснеат по три пожари

Шест пожари се уште горат на неколку локации низ Македонија, информираат од Центарот за управување со кризи.

Според информациите што стигнале до Секторот за операции и координација, противпожарните тимови, некаде помогнати и од месното население, вчера успеале да изгаснат 30 пожари, но 6 пожари утрово сѐ уште се активни и на терен се пратени екипи за нивното контролирање, локализирање и догаснување, соопшти ЦУК.

Според ЦУК активните пожари има во Општина Битола три пожари, кај село Црничани, каде што гори нискостеблеста вегетација, село Лознани, каде гори нискастеблеста вегетација и кај село Ивањевци опожарена е ниска вегетација

-Во Општина Прилеп активни се три пожари: кај Слепче гори ниска вегетација, во село Долнени гори ниска вегетација и кај село Тројкрсти запалена е ниска вегетација, соопшти ЦУК.

Според Центарот за управување со кризи Изгаснатите 30 пожари се регистрирани низ цела Македонија

Back to top button
Close