Путин: Ако Русија ги напушти СЕ или ОБСЕ, би можеле да следуваат и други земји

 Повлекувањето на Русија од Советот на Европа или од ОБСЕ може да доведе до прекин на учеството на други земји во овие организации, оцени денеска рускиот претседател Владимир Путин на пленарната седница на Меѓународниот дебатен клуб „Валдај“.

– Ве уверувам дека ако Русија се повлече од една од овие организации (Советот на Европа или ОБСЕ), тогаш ќе видиме што ќе се случи со тие организации во однос на учеството и на други земји, истакна Путин. гт

Back to top button
Close