Путин потпиша указ за развојните цели на Русија до 2030 година

 Рускиот претседател Владимир Путин потпиша указ за националните развојни цели на земјата до 2030 година, соопшти денеска прес-службата на Кремљ.

Развојните цели се зголемување на бројот на жители во земјата, подобрување на животниот стандард на луѓето, создавање добри услови за нивниот живот, како и оживување на талентот на секоја личност, се наведува во документот.

Back to top button
Close