Работнички од Свети Николе 35 дена се заглавени дома како Ковид позитивни – никој не ги тестира

Работнички во текстилна индустрија во Свети Николе кои биле позитивни на првиот тест на коронавирусот и по 35 дена се затворени дома а полиција секој ден ги контролира бидејќи според решението од Државниот здравствен инспекторат не смеат да го напуштат домот.

Меѓутоа, после 14 дена во изолација, не им било закажано тестирање, па тие се чувствуваат ,,затворени” и ,,заглавени” зашто ниту можат да го напуштат домот, ниту некој доаѓа да ги тестира и да провери дали се негативизирале.

повеќе

Back to top button
Close