Радев: Ако ги решиме клучните прашања со Скопје ќе ја отклучиме вратата за почеток на преговорите  

Има многу позитивни сигнали од посетата на премиерот Кирил Петков на Скопје, ја коментираше бугарскиот претседател Румен Радев посетата на бугарската делегација предводена од Петков.

Во одговор на новинарско прашање, тој додаде дека мора да се поддржи секој чекор што води кон продлабочување на односите меѓу двете земји.

-Сепак, се надевам, како што кажав вчера од собраниската говорница, заедно со сите напори за подобрување

 

 

Back to top button
Close