Рамадани: Османи го дава максимумот за доброто на Македонија во разрешување на проблемот со Бугарија

Поранешниот пратеник Исмет Рамадани во гостувањето во ТВ 24 порача дека Бујар Османи го дава максимумот за доброто на Македонија во разрешување на проблемот со Бугарија.

„Со оглед дека Бујар Османи е Албанец можеби влегува со помала емоција, но внимава да не направи грешка во однос на Македонците и да не ги стави во незадоволителна позиција во разрешувања на проблеми со Бугарија. Не би ги ставил Македонците пред Бугарите. Во однос на јазик ние не се разликуваме, ние сме народи кои вековно се боревме да бидеме слободни и да имаме права“, вели Рамадани

 

 

Back to top button
Close