Рашиди: Препреките на законот за државјанство може да се координирана стратегија на македонските партии

Пратеникот на Алијансата за Албанците, Сирија Рашиди во своето денешно појавување во емисијата „Патот кон“ на Алсат рече дека блокадата на Предлог законот за државјанство во Собранието од страна на ВМРО и „Левица“ може да биде координирана стратегија меѓу македонските партии. Рашиди не одговори дали владејачката партија, СДСМ, е вклучена во стратегијата.

„Блокадата од страна на ВМРО и она што го прави` Левица` или левицата, со употреба и злоупотреба на Деловникот за работа на Собранието, што не ги ограничува дебатите во Собранието, се добива слика што дава впечаток дека тука веројатно постои координирана стратегија за да се спречи донесувањето на овој закон, на македонските политички партии. Би сакал да не е така“, рече Рашиди.

Back to top button
Close