Реакција на ВМРО-Народна партија во врска со палењето на бадникарските огнови

ВМРО-Народна партија во контекст на палењето бадникарски огнови ја повикува Македонската православна црква, иако претходно многу пати го кажувала својот став оваа година посериозно да се ангажира во објаснувањето на македонските православни верници дека овој обичај односно палењето на огновите воопшто не е согласно ниту православната црква ниту со македонскиот идентитет кој напротив е директна идентитетска негација, а да не зборуваме за еколошката катастрофа која би се предизвикала во време на енормно загадување на воздухот.

Back to top button
Close