Референдум против ЕУ нема да успее, Мицкоски не може да ја спречи европската иднина

Христијан Мицкоски повеќе не знае што да направи за да си ја задржи разнишаната фотелја во Белиот дворец, откако му пропаднаа сите лаги и обиди блокирање на европската иднина на државата.

Му се изјаловија најавите за бугаризација и асимилација, му пропаднаа сценаријата за дестабилизација, не успeаја обидите за блокада, остана сам со проруската Левица и партнерот Апсиев, против ЕУ.

Колкаво е лицемерието и неискреноста на Мицкоски потврдуваат неколку факти.

1. Токму Христијан Мицкоски го поддржа Договорот со Бугарија на средба со поранешниот премиер Борисов, и тоа на чист бугарски јазик.

2. Иако Договорот е ратификуван пред 4 години Мицкоски дури сега го прави овој очаен чекор затоа што му се тресе фотелјата во ВМРО-ДПМНЕ.

3. Проевропското крило во ВМРО-ДПМНЕ стаува се посилно, не се согласува со Мицкоски и сака да продолжи европскиот пат на земјата.

4. Мицкоски бараше референдум и за Преспнаскиот договор, потоа го бојкотираше и на крај рече дека го прифаќа.

5. Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ по налог на Мицкоски не гласаа во македонското Собрание туку избегаа, сега сакаат одговорноста да им ја префлат на членовите на партијата.

Референдум против членство во ЕУ, против македонски јазик во Унијата, нема поддршка од граѓаните, нема поддршка од опозициските партии и нема да успее.

Државата нема да застане. Мицкоски не може да ја закочи ниту да ја спречи европската иднина.

Back to top button
Close