РЕС снабдува со електрична енергија 190 компании од приватниот сектор носители на економскиот живот во државата

epa10102948 A picture released on 02 August 2022 of high voltage national electricity lines near Mihail Kogalniceanu village, Constanta county, south-east Romania, 15 June 2022. Energy and fuel prices have soared in Romania in part due to the war in Ukraine. Inflation rose in July, boosted by high prices for energy, food, and tobacco. Romania’s consumer prices rose by 15.05% year-on-year in June, the national statistical office INS said. EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
Снабдувачот со електрична енергија РЕС (Reneweble Energy Supply), единствен на пазарот нуди фиксни цени на електричната енергија, како и најниски берзански цени за домашните и за странските фирми во земјата.

РЕС, компанија дел од групациите Централ Инвест и Феро Инвест, во моментот снабдува околу 190 компании исклучиво од приватниот сектор, кои се меѓу главните носители на економскиот живот на државата.

Референтната листа на РЕС, како што соопштија од Феро Инвест, содржи компании од телекомуникациите, прехранбената индустија, метало-преработувачката индустрија, странските инвестиции во слободните економски зони, компании од услужната дејност, банкарскиот сектор итн.

Клиенти на РЕС можат да потврдат дека компанијата за снабдување со електрична енергија Reneweble Energy Supply е етичка, доверлива, одговорна, проактивна и насочена кон заштита на интересите на потрошувачот во текот на целиот период на соработка, што е исклучително важно во услови на непредвидливи ценовни случувања во однос на електричната енергија кои можат значајно да влијаат врз стабилноста на фирмите, информираат од Феро Инвест

Back to top button
Close