Резултати од Конкурс за стипендии за студии од втор циклус во 2023/2024 година

Министерството за образование и наука објави резултати од Конкурсот за доделување стипендии за студии од втор циклус во земјава за академската 2023/2024 година, објавен во декември минатата година.

На веб-страницата на МОН се достапни листите со прифатени кандидати што ги исполнуваат условите во областа на општествените науки и во областа на техничко-технолошките и природно-математичките науки.

-Сите кандидати ќе добијат решение, а одбиените ќе имаат можност за поднесување жалба од денот на добивање на решението од страна на Министерството за образование и наука во кое ќе биде наведена причината поради која апликацијата не е прифатена. Кандидатите кои се прифатени дополнително ќе бидат известени за потпишување договор, објави МОН.

Back to top button
Close