Резултатите на ВМРО-ДПМНЕ во првиот круг

ВМРО-ДПМНЕ ги објави неофицијалните резултати од првиот изборен круг на локалните избори. Според нив, ВМРО-ДПМНЕ во прв круг победи во 20 општини, плус Кисела Вода и Аеродром за кои велат чекаат само потврда.

Општини во кои ВМРО-ДПМНЕ победи во прв круг:

Сопиште, Јегуновце, Бутел, Гази Баба, Виница, Зрновци, Петровец, Илинден, Штип, Карбинци, Свети Николе, Велес, Градско, Босилово, Неготино, Кавадарци, Прилеп, Могила, Новаци и Јегуновце, Кисела Вода и Аеродром (чекаат потврда).

Општини во кои ВМРО-ДПМНЕ влегува во втор круг:

Град Скопје, Македонски Брод, Центар, Карпош, Ѓорче Петров, Пехчево, Македонска Каменица, Кочани, Зелениково, Чешиново Облешево, Лозово, Пробиштип, Кратово, Ранковце, Радовиш, Ново Село и Василево, Демир Капија, Росоман, Гевгелија и Битола (можна победа и во прв круг), Маврово и Ростуше, Демир Хисар, Брвеница и Кичево.

Back to top button
Close