РКЕ: ВМРО-ДПМНЕ ги извртува наводите во Извештајот на ЕК

Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) го отфрла контекстот на објавата на партиската Комисија за енергетика на ВМРО-ДПМНЕ со кој, како што наведува, се извртуваат наодите во извештајот на Европската комисија.

– Потврдата за работатa на РКЕ е нотирана во Извештајот, исто како што е нотирана и попреченоста во работата од политичките притисоци кои ВМРО-ДПМНЕ ги прави преку протестите кон Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги. Со оглед дека РКЕ навремено ги извести сите меѓународни институции и амбасади како и Енергетска заедница за притисоците од страна на ВМРО ДПМНЕ, тие се пренесени логично и во Извештајот на Европската комисија, наведува РКЕ.

Регулаторна комисија за енергетика и порачува на ВМРО ДПМНЕ да го прочита Извештајот и на Енергетска заедница кој е основа за изготвување на Извештајот во делот на енергетика што го објавува Европската комисија.

Back to top button
Close