Русија: Го штитиме Чернобил од терористи

Руската војска ја презела некогашната нуклеарна централа Чернобил за да ја заштити од терористи, велат од руското Министерство за одбрана.

-Ја штитиме за да не им дозволиме на националистички групи и терористички организации да ја искористат ситуацијата во земјата и да направат нуклеарна провокација, велат од Министерството.

Русија тврди дека нивото на радијација во областа е нормално и дека нејзини екипи ќе продолжат да го следат нивото на радиоактивност.

Back to top button
Close