„Руската влада е одговорна“ за најновите кибер напади врз Украина, тврди американски официјален претставник

САД ја обвинија Русија денеска за најновиот бран кибер напади во Украина, вклучително и против банките.

„Веруваме дека руската влада е одговорна за широко распространетите кибер напади врз украинските банки оваа недела“, изјави Ен Нојбергер, заменик советничка за национална безбедност за кибер закани.

Таа додаде дека брзината на одлуката на САД да излезе во јавноста со припишувањето на Русија е „многу невообичаена“, но ја одразува итноста.

Back to top button
Close