Руските медиуми со забрана од властите: Не користете ги зборовите „инвазија“ и „напад“

Руските власти им порачаа на медиумите во државата да не користат зборови „инвазија“ и „напад“.

Во соопштението, Роскомнадзор обвини голем број независни медиуми, вклучително и телевизискиот канал „Дожд“ и радиото „Ехо на Москва“ за ширење „неверодостојни општествено значајни невистинити информации“ за гранатирањето на украинските градови од страна на руската армија и за загинувањто на цивили.

Back to top button
Close