САД ги повикуваат своите граѓани веднаш да размислат за напуштање на Русија

Граѓаните на САД треба да размислат веднаш да ја напуштат Русија со комерцијални летови, соопшти денеска Стејт департментот, наведувајќи го зголемениот број авиокомпании кои ги откажуваат летовите и земјите го затвораат својот воздушен простор за Русија по нејзината инвазија врз Украина.

„Граѓаните на САД треба веднаш да размислат за заминување од Русија преку комерцијални опции што се уште се достапни“, се вели во безбедносното предупредување од 27 февруари на веб-страницата на американската амбасада во Москва.

Тие бараат од граѓаните на САД да имаат „план за вонредни ситуации што не се потпира на помошта од американската влада“.

Back to top button
Close