САД воведоа санкции кон иранската група Шахид Меисами

САД воведоа санкции кон иранската група Шахид Меисами, блиска до иранската Организација за одбранбени иновации и истражувања и нејзиниот директор, поради сомнение дека учествувала во развојот на иранското хемиско вооружување.

– Иранскиот развој на оружје за масовно уништување е закана по безбедноста на неговите соседи и светот, изјави американскиот министер за финансии Стивен Мнучин.

Тој додаде дека САД ќе продолжат да себорат против обидите на Техеран да развие хемиско оружје.

Back to top button
Close