САД: Вторпат за еден месец над илјада смртни случаи од Ковид-19

До синоќа  регистрирани се 1.056 смртни случаи и 62.752 новозаразени.

Само на 7 јули, бројот на смртни случаи во САД надмина илјада, поточно 1.195, а според анализите на универзитетот бројот на смртни случаи од Ковид-19 беше поголем од илјада вкупно 59 пати за 202 дена од почетокот на пандемијата.

Back to top button
Close