Сали Бериша: Идејата за премиер или претседател албанец во С. Македонија не треба да биде причина за страв.

Сали Бериша, екс-премиер на Албанија и актуелен пратеник смета дека идејата за премиер или претседател албанец не треба да биде причина за страв.

-Идејата за премиер или претседател албанец, или како што беше до сега претседател на собрание албанец е праведна идеја од која не треба да се плаши никој во мулти-етничка држава како што е Северна Македонија. Се разбира дека ова идеја бара и создавање на коалиционо мнозинство кое го гласи  – смета Сали Бериша, екс-премиер на Албанија и актуелен пратеник.

извор: Коха

Back to top button
Close