Санкционирани „диви тркачи“ на скопските улици

 Во акциска контрола за откривање на организатори и учесници во „диви трки“ на подрачјето на Скопје, полицијата санкционирала 24 возачи на мотори, кај кои се констатирани низа прекршоци, а бил одземен еден мотоцикл.

Од МВР денска соопштија дека акциската контрола на Секторот за сообраќајни работи при Бирото за јавна безбедност во координација со Одделението за безбедност на патниот сообраќај при Секторот за внатрешни работи Скопје била реализирана на 01/02.08.2020 во времето од 19,00 до 02,00 часот на подрачјето на Скопје.

Back to top button
Close