СДСМ денеска избира претседател

СДСМ денеска избира претседател на партијата. 23 000 членови ќе избираат помеѓу четворицата кандидати, екс министерот за здравство Венко Филипче, директорот на ТИРЗ Јован Деспотовски и заменик министерот за информатичко општество Александар Бајдевски.

Од Централната изборна комисија велат дека се е подготвено за фер и демократски изборен процес.

Петровска преку прес конференција најави дека се повлекува од трката поради бројни злоупотреби при регистрацијата на членови, преку писмо од изборната комисија побарала  нејзиното име да не стои на избирачкото ливче.

Аврамовска Мадиќ сепак вели дека избирачките матријали се веќе испечатени и Петровска не може да биде избришана. За вчерашните обвинувања за нефер изборен процес Петровска се уште нема поднесено никакви докази, па изборната комисија не може да ги истражи.

Вонредните партиски избори СДСМ ги организира по оставката на Ковачевски поради историски најголемиот изборен пораз на партијата. Новиот лидер ќе има мандат до март идната година.

Back to top button
Close