СДСМ: Додека СДСМ ги покачува пензиите, Силјановска ги навредува пензионерите

„Додека СДСМ ги покачува пензиите, ги почитува и се грижи за повозрасните граѓани, Силјановска ги навредува пензионерите, споредувајќи ги со Мапет шоу. Ваков однос кон пензионерите е несоодветен и непримерен, крајно неодговорен за политичар, пратеник или претендент за претседател на државата. Пензионерите не заслужуваат да бидат омаловажувани и Силјановска треба да им се извини“ соопштија од владејачката СДСМ.

Оттаму велат „кандидатката на опозицијата за претседателка, Гордана Силјановска Давкова се претвори во уште едно лице на ДПМНЕ“.

„На граѓаните не им е потребен претседател кој ќе биде продолжена рака на Белата палата, нов партиски послушник, не им треба реприза на Иванов, за уште една деценија да се изгуби на патот кон Брисел. Граѓаните знаат што е најдобро за нив и за Македонија. Ќе кажат НЕ на политиките на ДПМНЕ за изолација и враќање назад”, велат од СДСМ

Back to top button
Close