СДСМ: Како директор на ЕЛЕМ, Мицкоски купувал поскапа струја во време кога немало криза

Христијан Мицкоски во време на владеењето на ВМРО-ДПМНЕ 12 години години беше на раководни позиции во енергетиката како директор на ЕЛЕМ и како советник за енергетика во владата на криминалецот во бегство Груевски.

Мицкоски како директор на ЕЛЕМ набавувал електрична енергија по цена 3-4 пати повисока од пазарната. Во негово време цената на струјата е покачена за 100%

Ова се случувало во време кога немало никаква криза.

А сега кога светот е во голема економска и енергетска криза Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ седат на страна, кочат, блокираат, одмагаат наместо да им помогнат на граѓаните, на државата.

За разлика од нов, СДСМ презема навремени и ефикасни мерки за ублажување на ударот на кризата.

Back to top button
Close