СДСМ: Мицкоски го потврди континуитетот на Ванчо Михајлов во ВМРО-ДПМНЕ


Христијан Мицкоски денеска го потврди континуитетот на Ванчо Махајлов на денешниот така наречен Симпозиум на ВМРО-ДПМНЕ. Кога зборува за 129 години, Мицкоски го опфаќа точно и периодот на Ванчо Михајлов, реагираат од СДСМ на изјавите на лидеот на ВМРО-ДПМНЕ.

Оттаму велат дека не само што Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ да се повикуваат на континутитет во своето делување со Ванчо Михајлов, „туку и го величат неговото лик и дело“.
Ванчо Михајлов беше соработник на Третиот рајх. ВМРО-ДПМНЕ во чест на Ванчо Михаилов изгради спомен куќа во Штип и постави восочна фигура со неговиот во музејот во Скопје.ВМРО-ДПМНЕ денеска е партија којашто е иделошки поклоник на луѓето кои што биле извршители на Третиот Рајх. Заглавена во минатото ВМРО-ДПМНЕ нема што да понуди на граѓаните за иднината. Мицкоски е предвоник на концептот против членство во ЕУ кој носи изолација и враќање назад.Предводник на концетот за македонската европска иднина е Димитар Ковачевски, тој концепт значи членство во ЕУ до 2030 година, со заштитен македонски јазик и идентитет. Македонската иднина е европска!, велат од владејачката партија.

Back to top button
Close