СДСМ: Наќе Чулев ги игнорира бројните прекршувања на забраната за движење

Соопштение на СДСМ:

Наќе Чулев ги игнорира бројните прекршувања на забраната за движење, тој е директна опаснот по јавното здравје

Целата јавност преку медиумите можеше да види како низ многу општини воопшто не се почитува забраната за движење а полицијата тоа го игнорира и воопшто не постапува.

Сарај, Чаир, Даме Груев, Тетово се само дел од општините и населбите каде масовно се прекршува полицискиот час додека полицијата на Чулев не презема ништо.

Ваквото непостапување и игноратски однос на Чулев е доказ за целото негово лицемерие и е опасност по јавното здравје.

Уште еднаш се докажа дека Чулев е најнеспособниот министер за внатрешни работи. Нему му е поважно да ги брани прекршувањата сторени од неговиот шеф Христијан Мицкоски отколку да воспостави ред во почитувањето на мерките и задолженијата.

Таквиот несериозен и незрел однос е закана по здравјето и сигурноста и најмлаку што може тој да стори е да поднесе оставка веднаш.

Back to top button
Close