СДСМ: Нервозната Арсовска навредуваше и замолчуваше архитекти откако тие ги разобличија сите нејзините лаги

Соопштение на СДСМ:
Освен неработа и неспособност градоначалничката на Скопје Данела Арсовска демонстрира дрско и безобразно однесување.
Денеска нервозната Арсовска на јавен настан навредуваше архитекти, се расправаше со нив и се обидуваше да ги замолчи да ја кажат вистината за Универзална сала.
Однесувањето на Арсовска потсети на режимските времиња кога стручната јавност, новинарите и граѓаните се замолчуваа и им беше забранувано да зборуваат.
Денеска пред целата јавност пропаднаа обидите на Арсовска преку лаги да ги плаши граѓаните на Скопје дека Универзална сала е небезбеден проекти.
Архитектите, стручната јавност потврди дека проектот за реконструкција на Универзална сала е безбеден, направен по сите стандарди.
Освен што го партизира градот, прекинува проекти, Арсовска нема реализирано ниту еден проект кој е во интерес на граѓаните и на Град Скопје. Неколку месеци беа доволни Арсовска да се докаже како најнеуспешен градоначалник на Градот Скопје.

Back to top button
Close