СДСМ-По Скопје 2014, ВМРО-ДПМНЕ го носи Скопје во нова катастрофа

Неспособноста на ВМРО-ДПМНЕ го доведе во колапс јавниот превоз и создаде хаос во функционирањето на Град Скопје, реагираат од владејачката СДСМ.

За првпат во историјата, Скопје остана без јавен автобуски превоз и тоа поради неспособноста и неодговорноста на ВМРО-ДПМНЕ. Додека ЈСП тоне во долгови,  договорот со едниот приватен превозник е прекинат, а вториот приватен превозник денеска нема да вози затоа што не му се исплатени долговите.

Додека јавниот сообраќај е во хаос никаде ги нема новите автобуси што ВМРО-ДПМНЕ и Арсовска ги ветуваа, ниту ја има фабриката за електрични автобуси што шпицниот градоначалник Мицкоски ја најавуваше. Арсовска и градоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ во скопските општини се најнеуспешните градоначалници, немаат проекти, немаат решенија, знаат само да ги партизираат општините и парите на граѓаните да ги трошат на луксуз.

По Скопје 2014, ВМРО-ДПМНЕ му приреди нова катастрофа на главниот град, каде не функционираат ниту основните комунални услуги, а развој, проекти и инвестиции воопшто нема“, се наведува во партиското соопштение.

Back to top button
Close