СДСМ: Со државнички политики Ковачевски обезбеди гас за училиштата и болниците

Владата предводена од СДСМ и премиерот Димитар Ковачевски преземаат навремени мерки за обезбедување доволно енергенси за претстојната зима.

Со државнички политики Ковачевски обезбеди гас за училиштата и болниците.

Постигнат е договор со Република Србија, со кој Република Северна Македонија се иззема од забраната за извоз на природен гас.

Преку политиките на добрососедство, во рамки на иницијативата Отворен Балкан, обезбеден е компресиран гас за потребите на училиштата и болниците во многу градови низ државата.

СДСМ преку Владата и институциите што ги предводи ги става на раполагање сите домашни капацитети за производство на електрична енергија.

100 отсто од потребите за струја за домаќинствата и малите потрошувачи се добива од домашно производство.

СДСМ и Ковачевски преземаат навремени и ефикасни мерки за помош на граѓаните и компаниите за полесно справување со кризата.

Back to top button
Close