СДСМ: Во 2006 година цената на киловат час е 2.95 денари, а во 2017 година кога ВМРО-ДПМНЕ оди во опозиција е 4.95 денари

Ако Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ лажат документи не лажат, еве потврда дека за 100% ја покачија струјата

Во 2006 годината, кога ВМРО-ДПМНЕ ја презема власта цената на киловат електрична енергија изнесувала 2.95 денари по киловат час.

Во 2017 кога ВМРО-ДПМНЕ оди во опозиција, цената на киловат час изнесува 4.95 денари што е за  100 отсто зголемување.

Мицкоски во овој период беше директор на ЕЛЕМ и советник на Никола Груевски за енергетик

Back to top button
Close