Се набавуваат нови резервоари за пречистителната станица во Југохром

Во тек е реализација на три јавни набавки за обновување на пречистителната станица за редукција на шестовалентиот хром во Југохром, Јегуновце, и тоа за нови резервоари за пречистителната станица, за одржувањето на системот и за далечинско управување, инфомирмираа од Министерството за животна средина и просторно планирање.

Оттаму соопштија дека заради увид на состојбата на терен, министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини, придружен од државниот секретар Каја Шукова денес остварил посета на ДПТУ Југохром АЛЗАР, каде се сретнал со раководството на компанијата и вработените во пречистителната станица.

Back to top button
Close