Се откачи кабина од жичница, загинаа 13 лица во Италија

Тринаесет лица загинаа а две деца се тешко повредени откако падна кабина од жичарница во близина на езерото Маџоре во Италија. Децата се на возраст од 5 и 9 години и со хеликоптер биле пренесени во болница.

Екипи за спасување се вклучени во акцијата за извлекување. Несреќата била предизвикана поради слабост на јаже. Кабината паднала во близина на столб и од релативно висока точка

Back to top button
Close