(Видео) Се удави капач во Претор

Доцна попладнево се удавил капач во Претор., пренесува Нова Македонија.

Според очевидци станува збор за млад капач од Ресен.

До давањето дошло откако три млади капачи се возеле на педалинка. Од непознати причини педалинката се превртела. Двајцата млади капачи со пливање излегле на површина, а едното од децата не излегло од водата.

Капачи се обидуваа со мрежи да ги извлечат удавеното дете од езерото но безуспешно.

По давењето на младото момче во Претор засега се уште не е извлечено неговото тело од водите на Преспанското езеро.

Доцна попладнево во потрагата на удавеното момче се вклучиле и нуркачи кои стигнале од Охрид.

Но прашање е дали тие вечерва ќе можат да ја продолжат потрагата по удавенто дете.

Според тие кои го познавале момчето станува збор за капач на возраст од 16-17 години, жител од селото Јанковец, Ресен.

Тоа наводно се удавило на тој начин што тројца другари се возеле со педалинка. Во еден момент педалинката се превртела, двете од трите момчиња испливале на брегот, а еден од капачите потонал во водата.

Сите напори на присутните да го спасат третото момче не успеале. Тие се обиделе да го пронајдат и со мрежа, но сето тоа било залудно.

Back to top button
Close