Се уриваат 26 куќи во Ќерамидница кои се наоѓаат на трасата за продолжување на булеварот АСНОМ

Екипи на Град Скопје деновиве почнаа да уриваат објекти кои се наоѓаат на трасата за продолжувањето на булеварот АСНОМ преку новиот мост во Аеродром низ Ќерамидница.

Како што велат гладските власти, сите објекти се експропирани, а сопствениците се обештетени.

кипи на Град Скопје продолжуваат со уривање на објектите кои се наоѓаат на трасата за продолжување на булеварот АСНОМ преку новиот мост во Аеродром низ Керамидница. Објектите кои се уриваат се експропирани, а сопствениците се обесштетени според законски предвидената методологија, велат од Град Скопје.

Back to top button
Close