Видео:Се запали хотелот Буши во Скопје, пожарот локализиран

Пожар го зафати хотелот Буши во Скопје.

Според информации на 4NEWS, на терен се противпожарната бригада, како и брзата помош која им помага на лицата кои биле во хотелот и вдишиле чад.

Пожарот кој попладневно изби пожар во хотелот Буши е локализиран, изјави за ТВ 24 коимандирот на противпожарната брига Ѕвонко Томески. Според информациите од ЦУК во моментот на пожарот во хотелот имало свадба. Поради големиот број на луѓе кои биле во хотелот и фактот дека вдишале чад побарана е интервенција од брзата помош.

 

Back to top button
Close